Saturday 4 June 2022

Het gebruik van aloe vera vanwege de verschillende voordelen




Aloe vera is een cactusachtige soort vetplant met groene bladeren met stekels. De plant kan worden gebruikt voor de sier maar wordt ook gebruikt voor cosmetische en medicinale doelen. Uit tekeningen die gevonden zijn in rotsen blijkt dat de Egyptenaren aloë vera al veel gebruikte. Gedacht wordt dat Cleopatra de aloe vera plant zou hebben gebruikt om haar huid te hydrateren en zacht te houden. In de bladeren van de aloë vera plant zitten twee onderdelen die worden gebruikt. Ten eerste is er de doorzichtige gel die zich in de bladeren bevindt. Daarnaast is er een gele substantie die zich vlak onder de ‘huid’ van de plant bevindt. Deze gel noemen ze ook wel aloine of barbaloine.
Waarvoor wordt aloë vera gebruikt?
De producten uit de aloë vera plant kunnen voor zowel inwendig als uitwendig worden gebruikt. Traditioneel gezien wordt de plant gebruikt om verlichting te bieden aan bijvoorbeeld constipatie, maar ook aan PDS, huidklachten zoals acne, sneetjes, insectenbeten en ook herpes. Tegenwoordig wordt de aloë vera plant ook veel gebruikt bij huidirritaties, een verbrande huid, constipatie en psoriasis. Producten met aloë vera erin verwerkt zijn verkrijgbaar bij de aloeveraproductsshop.
Welke voordelen heeft de aloe vera plant?
Aloë vera heeft verschillende voordelen. Zo wordt in een tijdschrift gepubliceerd dat aloe vera verlichting kan bieden bij (milde) brandwonden. Dit komt doordat aloe vera glucomannan bevat, glucomannan geeft de vorming van nieuwe huidcellen en de productie van collageen een boost.

Daarnaast kan aloë vera de symptomen van psoriasis verlichten. De huidaandoening psoriasis wordt gekenmerkt met schilfers, roodheid en jeuk. De aloe vera gel kan de symptomen helpen te verzachten. De aloë vera stimuleert de huid om zichzelf te herstellen en stimuleert de aanmaak van glucomannan die weer de aanmaak van collageen stimuleert. Collageen houd de huid soepel en elastische en kan zo helpen voorkomen dat er nieuwe plekken ontstaan met klachten.
Waar is aloe vera nog meer goed voor?
Ook kan aloë vera helpen bij het verlichten van constipatie. In aloe vera bevindt zich in de gele gel latex. Dit wordt al sinds vroeger ingenomen vanwege het laxerende effect. De gelige sap aloine wordt verwerkt in een drank die oraal wordt ingenomen. Er wordt wel aangeraden wanneer je aloë vera wilt beginnen te drinken om te beginnen met kleine hoeveelheden en dit langzamerhand op te bouwen.

Buiten de al genoemde voordelen van aloë vera kan aloë vera ook helpen bij het verminderen van tandplak. Uit onderzoek kwam naar voren dat aloe vera even effectief is als chloorhexidine mondspoeling bij het verminderen van tandplak.

For more details check out aloë vera gel.

No comments:

Post a Comment